Wie het kerstgevoel in huis wil halen, begint natuurlijk eerst met het neerzetten van een kerstboom, maar welke boom kies je? En hoe houd je je echte boom zo lang mogelijk mooi? Wij geven je graag wat advies en handige tips voor het kiezen van de juiste boom.

Soms wil je liever geen echte kerstboom. Door naalden in je huis of misschien ben je zelfs allergisch! Dan is een kunstboom wel heel handig. Je bergt de boom gewoon weer op als kerst voorbij is. Onze kunstkerstbomen zien er realistisch uit en zijn eenvoudig in gebruik. Ze zijn lichtgewicht en hebben een eigen standaard. We hebben ze in diverse formaten, van klein tafelmodel tot grote bomen van wel 215 cm. Je kunt ook kiezen voor een Fairybell lichtjesboom voor buiten, dan heb je in korte tijd een kerstboom staan gevormd door honderden lichtjes.

Natuurbomen

Nordmann

De populairste kerstboom in Nederland is de Nordmann-spar (Abies nordmanniana). Deze boom heeft mooie dikke takken, donkergroene naalden en een mooi getafelde opbouw. De zachte naalden prikken niet en vallen niet uit. De Nordmann heeft dikke takken, zodat zware kerstballen en versieringen geen probleem zijn. De boom blijft relatief lang mooi in een huiskamer, zowel met als zonder kluit. De Nordmann is een zilverspar die oorspronkelijk groeide in het gebied rond de Zwarte Zee. Vandaag de dag worden deze sparren speciaal gekweekt voor de kerst. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je natuur vernietigt door een kerstboom te kopen. Ze zijn verkrijgbaar met of zonder kluit.

Blauwspar

De blauwspar is zoals de naam al aangeeft een kerstboom met een opvallende blauwe kleur. De boom groeit van nature in het westen van de Verenigde Staten. Hier komen ook de dennenappels vandaan voor de kerstbomenteelt. Net als de Nordmann heeft de blauwspar stevige takken waar ook zwaardere kerstversiering in kan hangen. De boom heeft een sterke geur.

Omorika

De Servische spar, ook wel de Omorika genoemd is qua vorm wat slanker en sierlijker dan de Nordmann. De naalden zijn net iets minder stevig dan die van de Nordmann, maar ook de Omorika blijft een stuk langer mooi dan de groene spar. De kleur van de Omorika is zilverachtig, doordat de naalden aan de onderkant wit zijn. Ook de Servische spar wordt speciaal gekweekt als kerstboom en is verkrijgbaar met of zonder kluit.

Fijnspar

De fijnspar is een natuurboom welke we neerzetten als dé authentieke natuurboom en ook veel voorkomt in de bossen. De boom is van zichzelf piramide vormig, wat betekent dat deze boom wat breder is aan de onderzijde en smaller wordt aan de bovenzijde. De naalden zijn puntig en hard en de boom heeft een prettige geur.

 

Verzorging

Met deze tips blijven de naalden langer zitten en blijft je boom langer mooi:

  • Zet de boom na aankoop liefst 24 uur in de schuur of garage met de afgezaagde stam in een emmer water, zo heeft de boom even tijd om te acclimatiseren.
  • De eerste dagen in huis gebruikt de boom veel water. In een paar dagen gaat er zeker een hele gieter doorheen. Gebruik daarom altijd een kerstboomstandaard met waterreservoir.
  • Zet de boom niet te dicht bij de verwarming.
  • Bij aanschaf van een boom uit ons assortiment ontvang je gratis kerstboomvoeding. Hiermee houd je de boom mooi t/m de kerst! Daarnaast geven wij naaldvastgarantie

Zaagservice

Houd je kerstboom langer groen met de zaagservice van Welkoop. Koop je bij ons een kerstboom dan zagen wij gratis een stukje van de stam voor je af. Zo neemt je boom beter water op en blijft hij langer mooi.

Accessoires

Kerstboomstandaard

Je kerstboom moet natuurlijk wel rechtop blijven staan. Met een stevige kerstboomstandaard is dit geen probleem. En om het helemaal af te maken kun je om deze standaard een mooie kraag doen, zodat je de standaard niet meer ziet.

Verlichting

In een kerstboom hoort natuurlijk verlichting. Het is een prachtig gezicht, een kerstboom vol met lichtjes. Vooral in de avondschemering zorgt het voor een gezelligheid in de kamer. Bij Welkoop hebben we een groot aantal lichtjes voor in de boom. Energiezuinig en veilig, dat is wel een fijn gevoel. Je kunt urenlang genieten en optimaal genieten van die heerlijke tijd van het jaar. Of je ze nu in de boom hangt, in het raam, of zelfs buiten, het kan allemaal.

Luca Lightning Ster - Tuinsteker - 150 lampjes - 73 cm - Warm wit - Warm wit - 8m

Luca lighting

Luca Lightning Ster - Tuinsteker - 150 lampjes - 73 cm - Warm wit - Warm wit - 8m

29.95
Lumineo  LED piramide Sneeuw - Kerst decoratie - Zilver / warm wit

Lumineo

Lumineo LED piramide Sneeuw - Kerst decoratie - Zilver / warm wit

20.99
Lumineo LED cadeauset 3 stuks - Kerstverlichting -

Lumineo

Lumineo LED cadeauset 3 stuks - Kerstverlichting -

49.95
Lumineo Ricelights - Kerstverlichting - Zwart/warm wit - 80 lampjes - Warm wit - 6m

Lumineo

Lumineo Ricelights - Kerstverlichting - Zwart/warm wit - 80 lampjes - Warm wit - 6m

7.49
Aaa