Paardrijbroeken

Stappen, draven, galopperen – op je paard voel je je op je best. Omdat niets heerlijker is dan lang rijden en je paard verzorgen, loop je op de manege al snel de hele dag rond in je paardrijbroek. Bij Welkoop begrijpen we maar al te goed dat je rijbroek als een tweede huid moet zitten; bij ons kun je daarom een goedkope en comfortabele paardrijbroek kopen, voor dames en kinderen. We hebben klassieke, zwarte rijbroeken, maar ook broeken in het blauw, grijs of taupe. Wil je wat steviger in het zadel zitten? Ga dan voor een rijbroek met siliconen of kunstlederen zitvlak.

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Waarom een paardrijbroek?

Met wekelijkse paardrijlessen of een eigen (verzorg)paard, weet je maar al te goed hoe belangrijk een goed zittende paardrijbroek is. Maar ook als je slechts af en toe op het paard zit, is het aan te raden een paardrijbroek te dragen. Een paardrijbroek vermindert het schuren en voorkomt dus dat je nare schuurplekken overhoudt aan een ritje op het paard

Wat maakt een broek tot een rijbroek?

Een goed zittende paardrijbroek hoeft niet duur te zijn. Want of je nu een goedkope of dure paardrijbroek aanschaft – elke rijbroek beschikt over een aantal specifieke kenmerken. 

  • Goed rekbaar. De stof van een paardrijbroek is elastisch. Op deze manier sluit de broek netjes aan om de benen. Let erop dat de rijbroek niet té strak of té los zit, want dat kan voor irritatie op de huid zorgen; een rijbroek mag niet knellen bij de knieën of rimpelen bij het zitvlak. 

  • Aansluitend rond de enkels. Door extra elastisch materiaal bij de enkels trek je de broek makkelijk aan en blijven de pijpen goed op hun plek in de laarzen tijdens het paardrijden.

  • Stroef zitvlak. Ga je voor een rijbroek met siliconen of kunstlederen zitvlak, dan heb je meer grip in het zadel.

  • Zakken met ritsen. De meeste rijbroeken beschikken over zakken met ritsen. Zo kun je snoepjes voor je paard meenemen, of je sleutels of telefoon. Ideaal voor op een zomerse dag wanneer je geen jasje met zakken draagt.

Alles voor de ruiter bij Welkoop

Bij Welkoop kun je als ruiter terecht voor je volledige ruiteroutfit. Of je nu een jonge ruiter bent, of een volwassene; in onze winkel en webwinkel vind je een goedkope, comfortabele paardrijbroek voor je kind of een fijne paardrijbroek voor dames. Maak je outfit compleet met onze bijpassende paardrijcaps, paardrijhandschoenen, sporen & zwepen, laarzen, schoenen & chaps en paardrijsokken

Tip! Lees ook ons advies over paarden: met informatie en tips voor het kopen, huisvesten, voeden en verzorgen van paarden.