Schroeven

Zelf een tuinbankje, kippenhok of vogelhuisje in elkaar schroeven? Een vlonderterras maken? Welke houtbouwconstructie je ook in elkaar gaat zetten, bij Welkoop hebben we de juiste schroeven voor deze klus. We hebben ze in allerlei soorten en maten, verzinkt of van rvs, met platkop of cilinderkop. De schroeven van Welkoop kun je online bestellen, de bestelling kun je vervolgens afhalen bij een Welkoop-winkel bij jou in de buurt.

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Soorten schroeven

Schroeven zijn er in heel veel soorten en dus voor verschillende doeleinden. Zo gebruik je voor het vastschroeven van hout een andere schroef dan voor het vastschroeven van metaal. Ook verschillen schroeven vanzelfsprekend in maat; bij Welkoop vind je ze met een lengte tussen 16 mm en 120 mm en een diameter tussen 3 en 6. Natuurlijk koop je in onze winkel ook bijbehorende pluggen.

  • Spaanplaatschroef. De meest gebruikte schroef. Heeft een grove winding en scherpe punt. De spaanplaatschroef draait makkelijk in het materiaal. Voor het bevestigen van hout- en plaatmateriaal.

  • Metaalschroef. Voor montage in een voorgefreesd gat, bijvoorbeeld in metaal. Wordt geleverd inclusief een bijbehorende moer. 

  • Parker. Met vlijmscherp schroefdraad dat doorloopt tot aan de kop. Voor een snelle bevestiging op staal. 

  • Vlonderschroef. Extra sterke schroef zonder kans op knappen of breken. Voor het monteren van houten vlonderplanken

  • Gipsplaatschroef. Lijken op spaanplaatschroeven, maar hebben een fijner schroefdraad en een ‘trompetkop’. Door deze kop wordt de gipsplaat niet beschadigd. Voor het bevestigen van gipsplaten. 

Verzinkt of rvs schroeven? 

Ga je voor verzinkte of rvs schroeven? Bij Welkoop vind je beide soorten. Een verzinkte schroef bestaat uit sterk staal met een laagje zink. De schroef is hierdoor beter bestand gemaakt tegen roest. Je kunt hem gebruiken voor binnen en buiten. Zoek je echter een schroef die meer voor buiten geschikt is, dan is het slim om te gaan voor rvs schroeven

Platkopschroef of cilinderkopschroef?

Ga je voor een platkop of cilinderkop? Een platkopschroef verzinkt in (zacht) hout voor een gladde afwerking. Een cilinderkopschroef daarentegen verzinkt niet in het materiaal en is een goede keuze wanneer je bijvoorbeeld metaal op hout vastschroeft. 

Gereedschap bij Welkoop

Weet je niet goed welke schroef je nodig hebt? Kom naar een Welkoop-winkel: we denken graag met je mee! Naast schroeven kun je in onze winkel voor nog meer gereedschap terecht, zoals schroevendraaiers en meetgereedschap. En om de exacte plek te markeren waar jouw schroeven moeten komen, koop je bij ons een timmermanspotlood, marker of markeerkrijt.