• Welkoop Tuinkalk - 10 kg

Welkoop Tuinkalk - 10 kg

Volledige productbeschrijving

Varianten
 • 5 kg
 • 10 kg
7.49 Prijs per kg 0.75
Controleer winkelvoorraad
Bestel 
 • 100% natuurlijk
 • Makkelijk strooibaar
 • Met magnesium voor groenkleuring
 • Productomschrijving
 • Specificaties
 • Leverinformatie
 • Reviews

Productomschrijving

Welkoop tuinkalk verhoogt de pH-waarde (indicator voor de zuurgraad) van de grond. De bodem van je tuin verzuurt door de opname van voedingsstoffen door planten. Doordat veel plantenhouden van een niet-zure grond, is het raadzaam regelmatig kalk te strooien. Tuinkalk verbetert ook de bodemstructuur, waardoor de opneembaarheid van voedingselementen
en bemesting optimaal wordt. Daarnaast verhoogt deze 100% natuurlijke kalk het magnesiumgehalte in de grond. Magnesium geeft bladeren en gras een diepgroene kleur.

Samenstelling:
Koolzure magnesiumcalciumcarbonaat (CaCO3, MgCO3) met een z.b.w. (zuurbindende waarde) van 54% en 19% magnesiumoxide, oplosbaar in mineraalzuur.

Specificaties

Toepassing
Geschikt voor Gazon Ja
Geschikt voor Moestuin Ja
Geschikt voor Siertuin Ja
Kenmerken mesttof
Magnesium 19
Algemeen
Natuurlijk Ja
Biologisch product Nee
Geschikt voor strooiwagen Ja
Te gebruiken in het voorjaar Ja
Te gebruiken in het najaar Ja
Magnesium 0
Micro-organismen Nee
Gebruiksadvies Strooi bij voorkeur in het najaar of vroege voorjaar. Strooi de tuinkalk gelijkmatig uit. Bij toepassing in de moestuin de kalk na toediening licht inwerken. Bij grote hoeveelheden (boven 20 kg per 100 m²) de gift verdelen over het najaar en vroege voorjaar. Pas op bij toepassing van tuinkalk bij zuurminnende gewassen zoals heide, azalea, rododendron en aardappel.
Dosering Voor de juiste dosering dient een grondmonster te worden genomen om de pHwaarde te bepalen. Een richtlijn: om de pH 0,1 te verhogen is ± 5 kg tuinkalk per 100 m² nodig. Indien de pH op peil is dient jaarlijks ter onderhoud 5 tot 10 kg tuinkalk per 100 m²

Uitleg over de verzendicoontjes bij producten:

 • Afhalen:
  Dit icoontje wijst erop dat je dit artikel kunt afhalen in de winkel. Je kunt de voorraadbeschikbaarheid van de winkel checken door in het veld "controleer winkelvoorraad" je postcode in te vullen en op te klikken. Op het moment dat de winkel je order heeft verwerkt, ontvang je een afhaalbericht via de mail en kun je de order afhalen in de geselecteerde winkel.

 • Thuisbezorgd:
  Dit icoontje wijst erop dat dit artikel kan worden thuisbezorgd.

 • Thuisbezorgd op afspraak:
  Dit icoontje wijst erop dat dit artikel rechtstreeks door de leverancier wordt geleverd. Bestel het artikel online of in 1 van onze winkels.
  Bestel je online? Plaats het artikel in je winkelwagen en kies voor thuisbezorgen. Op het moment dat je je order hebt afgerond en betaald zal de leverancier de verdere afhandeling van de order voor zijn rekening nemen. Bij hele grote artikelen (tuinkas, speeltoestel, ...) zal de leverancier voor levering contact met je opnemen. 

 • Thuisbezorgd met een transporttoeslag:
  Dit icoontje wijst er op dat er een transporttoeslag wordt berekend bij verzending van dit artikel. Voor het thuisbezorgen van dit artikel rekenen we een transporttoeslag per bestelde eenheid. De hoogte van de transporttoeslag kan per artikel verschillen en wordt altijd berekend ook bij een order. De hoogte van de transporttoeslag kun je vinden op de artikel pagina.

Masterfire essenhout Ovengedroogd - Haardhout - 1,8m³ - 900 kg 20,- Korting

Masterfire

Masterfire essenhout Ovengedroogd - Haardhout - 1,8m³ - 900 kg

325.00 305.00
Nordmann gezaagd - Kerstboom - 150-175 cm

Nordmann gezaagd - Kerstboom - 150-175 cm

22.50
Picea Conica in mand - Kerstboom - 70-80 cm

Picea Conica in mand - Kerstboom - 70-80 cm

15.99
Esschert Design Ronde kachel - Terraskachel - Metaal - Rond

ESSCHERT

Esschert Design Ronde kachel - Terraskachel - Metaal - Rond

59.00 49.00
Fiskars X27 - Kloofbijl - Oranje / Zwart - Fiberglas - 85 cm 20% Korting

Fiskars

Fiskars X27 - Kloofbijl - Oranje / Zwart - Fiberglas - 85 cm

89.95 71.96
Verder winkelen