Warmtepompen

Is het water je net te koud? Koop dan een warmtepomp voor je zwembad. Dan geniet je ook op koudere dagen van een aangename duik! Gelukkig gebruikt de warmtepomp daar weinig stroom voor. De pomp haalt namelijk rond 80% van de warmte uit de lucht. Deze lucht wordt samengedrukt door de condensator en warmt daardoor op. Daarna wordt in de warmtewisselaar het water daadwerkelijk verwarmd. De elektriciteit gaat dus vooral naar het pompen van lucht – de rest gaat vanzelf!

Lees meer Lees minder
Sorteer op:
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Warmtepomp kopen voor het zwembad

Je kinderbad verwarmen ging vroeger prima met een waterkoker, maar daar heb je bij een groot zwembad niet genoeg meer aan. Da’s bovendien heel omslachtig! Een verwarmingspomp voor je zwembad in de vorm van een warmtepomp is dan de beste oplossing, zeker in het Nederlandse weer. Als je in een warmtepomp investeert, dan weet je in elk geval zeker dat het zwembad altijd klaar is voor een fijne duik. De warmtepomp kan namelijk efficiënt het water verwarmen en daarna stabiel op een aangename temperatuur houden. Is het in de zomer toch te warm? Geen probleem, de warmtepompen van Interline hebben een warmtewisselaar. Daarmee kunnen ze het water ook koelen.

Waar moet je op letten als je een warmtepomp koopt voor je zwembad?

  • Grootte van je zwembad
    Je kunt een groot huis niet met één radiator verwarmen, zo kun je ook een groot zwembad niet goed verwarmen met een te kleine warmtepomp. Het is daarom belangrijk dat het vermogen van de warmtepomp bij het formaat van je zwembad past. Alle warmtepompen hebben in de beschrijving staan hoeveel liter water ze kunnen verwarmen. Zo nemen we als voorbeeld de Interline Pro 10 kW. Deze warmtepomp heeft een vermogen van 10 kW en kan daarmee tot 55.000 liter water verwarmen. Is het zwembad kleiner, bijvoorbeeld rond de 30.000 liter? Dan kan je beter kiezen voor een Interline Pro 5.1 kW. Door de warmtepomp goed te kiezen bij het formaat van je zwembad, weet je zeker dat je niet een te grote pomp hebt die meer energie gebruikt dan nodig.

  • COP-waarde
    Let bij het kopen van een warmtepomp voor je zwembad altijd op de zogeheten COP-waarde. Simpel gezegd geeft deze waarde aan hoeveel warmte je terugkrijgt voor de energie die je erin steekt. De warmtepompen van Interline hebben allemaal een COP-waarde van 5. Dit betekent dat je voor elke kW aan energie, 5 kW warmte krijgt. De pomp is energiezuinig en kan toch veel water verwarmen, ondanks dat lage energieverbruik.

  • Zwembad reinigen
    Belangrijk om te weten: een warmtepomp kan niet tegen chemicaliën. Als je het zwembad gaat reinigen, dan zul je de warmtepomp dus moeten loskoppelen. Dat is veel werk en gelukkig makkelijk te vermijden. Daarvoor kan je een Interline Bypass Kit kopen. Met behulp van deze bypass kit laat je de warmtepomp water circuleren buiten je zwembad om. Zo kan jij het zwembad (laten) reinigen en kan de pomp eenvoudig aan blijven. Zodra de reiniging klaar is, sluit je de bypass gewoon weer af.

Genieten van je zwembad
Een zwembad in de tuin is heerlijk, zeker nu je een warmtepomp hebt. Zo kan je zelfs op de koudere dagen zwemmen. Het is wel belangrijk dat je goed zorgt voor je zwembad. Wat dacht je van een afdekzeil, zodat het water schoon blijft? Dat scheelt een hoop zorgen en schoonmaken. Als je zwembad wel toe is aan wat goede zorg, dan hebben we ook alles voor het onderhoud aan je zwembad. Bekijk anders eens onze pagina over zwembaden & zwembadonderhoud voor alle producten.