Zandbakken & Watertafels

Wat is er leuker voor kinderen dan spelen met zand? Zandtaartjes maken in een zandbak, met zand spelen in de zandtafel of een zandkasteel bouwen. Een zandbak geeft kinderen veel speelplezier. Met de zandbakken van Welkoop zorg jij dat je kinderen uren zoet spelen met hun vriendjes en vriendinnetjes. Maar voor welke zandbak kies je? Een klassieke zandschelp, een zandbak van plastic, een houten zandbak of een zandbak met bankjes? Maak de ideale speelplek voor je kind met een zandbak van Welkoop!

Bekijk ook: Zandbakken met deksel | Zandschelpen | Watertafels

Sorteer op:
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Zandbak kopen

Een zandtafel of zandbak wordt dé speelplek in je tuin. Hiermee kun je je kinderen urenlang zoet houden. Bij Welkoop ben je aan het juiste adres, want we bieden diverse soorten, formaten en merken aan: bijvoorbeeld een houten zandbak met deksel van Swing of een zandbak met bankjes van EXIT. Weet je niet precies welke zandbak je moet kiezen? Hieronder vertellen we meer over de verschillende keuzes.

Welke zandbak kies ik?
Je wilt een zandbak aanschaffen, maar je twijfelt over het type. Ga je voor een variant van plastic of hout, een zandbak met bankjes of een houten zandbak met deksel, een zandschelp of een zand- en watertafel?

 • Plastic of hout
  Plastic is eenvoudig schoon te houden en is wat lichter dan de houten zandbakken. Je sluit de zandschelp eenvoudig af met het deksel. Ook is een zandbak van plastic gemakkelijk om te toveren tot een plonsbadje. Leuk voor de warmste dagen! 
  Houten zandbakken hebben vaak geen bodem, hierdoor wordt het zand door de regen gespoeld en komt de bak niet snel onder water te staan. De bak kan elk seizoen buiten blijven staan en een houten bak is vaak iets groter dan een plastic variant. Daarom kunnen er makkelijk meerdere kinderen tegelijk in spelen.
 • Een zandbak met bankjes
  Wat is er leuker dan een multifunctionele zandbak met bankjes? De zandbakken met bankjes van EXIT hebben een strak design en zijn niet alleen te gebruiken als zandbak. Je maakt er ook eenvoudig een watertafel van of een gewone speeltafel. Super handig dus! En met hun hippe design zijn ze ook nog eens een stijlvolle toevoeging aan jouw tuin.
   
 • Zand- en watertafel in één
  Spelen met zand is leuk, maar spelen met water ook! Het zou toch prachtig zijn als je water én zand zou kunnen combineren? Welkoop heeft gelukkig precies waar je naar op zoek bent, namelijk een zand- en watertafel in één. Je vindt ze zelfs met hele waterbanen waarmee je water rond kunt pompen. Hiermee hebben je kinderen urenlang speelplezier.

 • Zandbak of zandtafel?
  Twijfel je tussen een zandbak en een zandtafel? Beide hebben hun voordelen. Zo is een zandtafel compacter en eenvoudig te verplaatsen, maar heeft een zandbak meer ruimte en kunnen je kids lekker in de tuin in het zand zitten.

Speelzand
Heb je de perfecte zandbak gevonden? Vergeet dan vooral het zand niet! Welkoop verkoopt speelzand in pakketten van 25 kilo. Speelzand is speciaal ontwikkeld voor de zandbak en wordt gezeefd. Zo weet je zeker er geen scherpe stukjes of kleine steentjes in het zand zitten.

Bij Welkoop kunnen we je van alles vertellen over buitenspelen. Toch niet zo’n fan van de zandbak en zoek je wat anders? Vooruit, zand erover. Bekijk onze pagina over spelen in de tuin.