Vogelkooi

In vogel in huis is hartstikke gezellig. Voor dat leuke beestje zoek je graag een mooi plekje uit. De kooi is het huisje van je vogel. Het is de plek waar hij eet, drinkt, slaapt en de meeste tijd doorbrengt. Het is dan ook belangrijk dat de kooi bij je vogel past en dat hij er lekker in kan wonen. Vogels zijn erg sociaal en houden van gezelschap. Daarom is het kiezen van een goede plek voor de vogelkooi erg belangrijk. 

Lees meer Lees minder
Sorteer op:
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Waar zet je de kooi neer

Een vogelkooi kiezen begint eigenlijk bij het bepalen van de plek waar de kooi komt te staan. Vogels houden van mensen en dieren om zich heen. Zet de kooi daarom vooral in een ruimte waar jij en je huisgenoten de meeste tijd doorbrengen. De woonkamer is vaak een goede locatie. Kies een plek met veel natuurlijk licht maar niet te dicht tegen het raam. De achterkant van de vogelkooi kan je het beste tegen een muur zetten.. Dit geeft de vogel een veilig gevoel van beschutting. Zo heeft je vogel een knus hoekje waar hij alles goed in de gaten kan houden.

Denk bij het kiezen van een mooi plekje voor je vogel ook aan de hoogte van de kooi. Vogels houden ervan om alles goed te kunnen zien en staan daarom niet graag op de grond. Een goede plek voor een vogelkooi is bijvoorbeeld op een kast of een tafel. Of ga voor deze STRONG vogelkooi op wieltjes. Niet alleen is deze kooi eenvoudig te verplaatsen, door het onderstel op wielen komt de kooi ook nog op een mooie hoogte. Omdat de kooi makkelijk te verplaatsen is, maakt dit schoonmaken extra makkelijk!

Welke kooi kies je

Nu je een plek in gedachten hebt, kun je de  vogelkooi gaan kopen. Kies het liefste een zo groot mogelijke kooi uit. Dan heeft je gevederde vriend meer ruimte om te vliegen. Er zijn veel verschillende soorten vogelkooien. Zo heeft Welkoopvolières, papegaaienkooien, parkietenkooien, kooien voor binnen en kooien voor buiten. Papegaaienkooien hebben vaak horizontale spijlen. Daardoor kan je papegaai  volop klimmen. Zo blijft je papegaai lekker fit en vrolijk. Een kanariekooi heeft spijlen die dichter bij elkaar staan.

Hoe groter je vogel, hoe meer ruimte hij nodig heeft om te vliegen. Een te kleine kooi kan ervoor zorgen dat de vogel zich nerveus gaat voelen waardoor de vogel gaat schreeuwen of zijn veren plukt. In een volière heeft je vogel nog meer ruimte om te vliegen. Je kunt deze grote vogelkooi zowel binnen als buiten plaatsen. Kies je ervoor om hem in de tuin te zetten? Zoek dan een beschut plekje met veel licht, het liefst dicht bij huis zodat jullie elkaar kunnen zien.Vergeet niet om je vogel regelmatig aandacht te geven, ook als hij buiten staat.

Meer voor vogels

Je vogel vindt het leuk om jou te zien en om samen te spelen. Bekijk anders ook eens onze vogelspeeltjes. Hang bijvoorbeeld dit leuke Klimbo vogelspeeltje in de kooi. Daarmee blijft je vogel lekker actief bezig. Bij Welkoop hebben we alles voor je vogel verzameld op onze pagina over vogels.