Insectenverblijven

Een insectenhotel is een belangrijk onderdeel van je tuin. Tuinieren doe je namelijk niet alleen. Zie jij je tuin het liefst vol gezonde bloemen en planten? Dan schakel je de hulp in van wat insectenvrienden. Een insectenhotel helpt goede insecten in je tuin te houden. Al die insecten helpen namelijk met het bestuiven van je bloemen en met het schoon houden van je planten. Veel goede insecten eten namelijk ongedierte en luizen! Dan is een fijn verblijf aanbieden toch wel het minste dat je kunt doen.

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Insectenhotel kopen? Zo maak je van je hotel een succes!

Heb je of wil je een tuin vol bloemen en planten? Dan is het een goed idee om een insectenhotel te kopen. Terwijl jij je tuin tot in detail uitplant, regelen insecten de rest. Bloemen bestuiven? De bijen zijn erbij. Je groenten luisvrij houden? De lieveheersbeestjes staan aan het front! Ook voor je fruitbomen is het zonder de hommels altijd hommeles. Maar hoe zorg je ervoor dat bijen, hommels en zelfs vlinders het fijn vinden in jouw tuin? Naast het planten van de juiste bloemen, help je jouw insecten door een insectenhotel op te hangen. In zo’n hotel schuilen en overwinteren de insecten zodat ze je tuin in het voorjaar weer onder handen kunnen nemen.

Wat is de beste plek voor een insectenhotel?

De plek waar je je insectenverblijf ophangt, bepaalt ook het succes. Als insecten een review achter konden laten, zouden deze dingen hoog scoren:  

  • Een zonnig plekje
  • Gericht op het zuiden
  • Veel bloemen in de buurt

Voldoet jouw plekje aan deze eisen? Dan heb je een succesformule in handen. Ophangen en afwachten! 

Wat voor insectenhotel is geschikt voor mijn tuin?

Wat voor huisje je koopt, hangt af van welke insecten je het liefst in je tuin ziet. Lieveheersbeestjes kruipen graag tussen wat houtwol, terwijl bijen zich het liefst in buisjes verstoppen. Je kunt kiezen voor een groot insectenhotel waar veel verschillende soorten zich thuis voelen. Maar als je de ruimte hebt, is het beter om kleinere kastjes op te hangen. Zo zitten insecten elkaar niet in de weg en kan je een kastje snel vervangen als er bijvoorbeeld schimmels in komen.

Wanneer moet ik mijn insectenhotel vervangen?

Als hotelbaas houd je natuurlijk goed in de gaten of het verblijf nog op orde is. Wanneer er schimmel ontstaat blijven je gasten weg. Of erger; worden ze ziek! Hoe goed je ook voor je insectenhotel zorgt, na drie jaar heeft deze zijn beste tijd gehad. Maak je insecten dan weer blij met een nieuw hotel. Hou de oude wel nog even in de buurt zodat de laatste bewoners kunnen verhuizen.

Werken in je tuin
Ben je klaar om je tuin nóg insectvriendelijker te maken? Mooi! Bij Welkoop hebben we alle aandacht voor je tuin. Zo kun je bij ons terecht voor de juiste bloemen en helpen we je graag op weg met het aanleggen van je moestuin - hoe groot of klein je tuin ook is.