Door de huidige situatie is het bij ons erg druk. De bezorging van je bestelling, reactie van onze klantenservice of leveranciers duurt langer dan je van ons gewend bent.
Bij voorbaat dank voor je begrip en geduld.

Gerookte zalm

Warme gerookte zalm

Een zalm roken kun je zelf!

Op de barbecue met je favoriete rookhout.

Gerookte warme zalm

Ingrediënten:
  • 1 zijde zalm met vel (1,5 à 2,5 kg, genoeg voor minimaal 10 pers.)
  • AllBrine Nr.1 

 

Verder nodig: 

  • Afsluitbare barbecue
  • Digitale kernthermometer
  • Houtskool of briketten
  • Keukenrol
  • Een combinatie van eiken- of beukenrookhout gaan goed met zalm (andere soorten als appel-, hickory- of kersenhout doen het ook prima!)

Bereiding:

  1. Bedek de zalm aan de vleeskant royaal met AllBrine Nr.1.Zet deze vervolgens 1,5 à 2 uur koel weg.
  2. Spoel de AllBrine van zalm af en dep deze  vervolgens droog met keukenrol.  
  3. Stook de barbecue op tot 90 à 110˚C.
  4. Voeg je favoriete rookhout toe.
  5. Barbecue de zalm langzaam tot een kerntemperatuur van 60˚C. 
  6. Dan van de barbecue halen en tenminste 10 minuten laten rusten. (Tip: Een dag later is hij nog lekkerder) 
  7. Serveer de zalm met een mooi brood en Alabama White Sauce. Smakelijk!
Grate goods Alabama White - BBQ saus - 265 ml

Grate Goods

Grate goods Alabama White - BBQ saus - 265 ml

4.15
Welkoop - Rookhout Beuken - 500 gram

Welkoop

Welkoop - Rookhout Beuken - 500 gram

3.99
Grate goods Allbrine nr. 1 - BBQ pekelzout - 800 gram

Grate Goods

Grate goods Allbrine nr. 1 - BBQ pekelzout - 800 gram

9.25
Welkoop - Rookhout Eiken - 500 gram

Welkoop

Welkoop - Rookhout Eiken - 500 gram

3.99